Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning. 

Syv præster: Vi kan ikke acceptere en kirke, der ikke gør mere for at forhindre krænkelser

Folkekirken har ikke en fælles strategi for, hvordan man undgår og håndterer krænkelser. Det sender et signal om, at biskopperne ikke tager problemet seriøst, skriver syv præster, der efterlyser fem konkrete tiltag

Hverken nuværende eller kommende ofre for seksuelle krænkelser i folkekirken kan være tjent med, at der ikke sættes massivt ind og lægges fælles planer, lyder det i dette opråb fra syv præster.
Hverken nuværende eller kommende ofre for seksuelle krænkelser i folkekirken kan være tjent med, at der ikke sættes massivt ind og lægges fælles planer, lyder det i dette opråb fra syv præster. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.

“Fælles planer har vi ikke lagt.” Sådan sagde biskop Elof Westergaard ifølge kirke.dk efter et møde den 20. juni mellem landets biskopper og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), hvor de drøftede seksuelle krænkelser i folkekirken.

Ifølge biskoppen vil man i stedet satse på at styrke kommunikationen lokalt. Det må være nok. Biskopperne og Landsforeningen af Menighedsråd har også udsendt en pressemeddelelse, hvor de slår fast, at krænkelser ikke accepteres. Det må være nok.