Mediesky og gavmild amerikaner bliver ambassadør: Vil fremskynde Danmarks militære oprustning

Alan Leventhal er rig og har støttet politikere for Det Demokratiske Parti i en årrække. Nu bliver han belønnet med posten som ambassadør i Danmark

Alan Leventhal har lagt meget arbejde i forskning og uddannelse gennem bestyrelsesposter og donationer. Nu er hans USA's nye ambassadør til Danmark.
Alan Leventhal har lagt meget arbejde i forskning og uddannelse gennem bestyrelsesposter og donationer. Nu er hans USA's nye ambassadør til Danmark. Foto: U.S. Embassy in Denmark.

Alan Leventhal har tjent mange penge, og han har givet mange af dem bort igen. Det er to af de få ting, der er offentligt kendt om den 69-årige amerikaner, som forleden blev bekræftet af det amerikanske Senats udenrigsudvalg til at være USA’s nye ambassadør i Danmark.

Rigmanden har på trods af mange års involvering i politik og samfund som topchef i erhvervslivet ikke opsøgt rampelyset. Der er stort set ingen interviews at finde med manden, som til gengæld har brugt sin energi på at donere penge til politiske valgkampe for forskellige politikere for Det Demokratiske Parti og til velgørenhed og uddannelsesinstitutioner.