Amerikansk læge om abortforbud: Vi prøver at hjælpe så mange som muligt

Kvinder, der havde planlagt en abort, må rejse til andre delstater, nu da svangerskabsafbrydelse er forbudt eller begrænset stadig flere stater. Ny juridisk krig er under opsejling

Med slogans som "Min krop, mit valg" protesterer demonstranter her foran den amerikanske højesteret i Washington D.C. Over store dele af USA har både mænd og kvinder deltaget i protester imod omstødelsen af Roe mod Wade-afgørelsen, som i 1973 sikrede retten til abort.
Med slogans som "Min krop, mit valg" protesterer demonstranter her foran den amerikanske højesteret i Washington D.C. Over store dele af USA har både mænd og kvinder deltaget i protester imod omstødelsen af Roe mod Wade-afgørelsen, som i 1973 sikrede retten til abort. . Foto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix.

Små to uger efter den historiske højesteretsafgørelse, der væltede den forfatningssikrede ret til abort i USA, breder usikkerheden og panikken sig blandt de amerikanske kvinder.

Fra den ene dag til den anden er retten til abort blevet afskaffet i otte delstater, der havde forbud liggende i skuffen klar til at træde i kraft i det øjeblik, som den 49 år gamle Roe mod Wade-afgørelse blev omstødt af et konservativt dommerflertal i højesteret. I fire andre delstater er forbud foreløbig blevet blokeret af domstole.